#ARTISTFORCLIMATE

#ARTISTFORCLIMATE és l’SPRINT x TEDxTarragona i és una gran novetat per nosaltres que, per primer cop, col·laborem amb TEDCountdown.

TEDCountdown  és una iniciativa de TED per accelerar les solucions en la lluita contra el canvi climàtic, fent que les idees es transformin en solucions. Entre elles, la promoció de l’art en directe amb obres sobre el canvi climàtic, amb una visió esperançadora. I aquest any ens han convidat a participar-hi, juntament amb TEDxSaopaulo, TEDxMontreal, TEDxNapierbridge, TEDxBrighton, TEDxPortland, TEDxCiudaddeMexico, TEDxVarese, TEDxJohannesurg i TEDxSadovoering .

Col·laborem amb un SPRINT, #artistsforclimate, coordinat per Fine Acts , un estudi global creatiu per l’impacte social. Es tracta d’una trobada creativa on 7 artistes desenvoluparan les seves obres visuals durant 48 hores. L’objectiu és involucrar als artistes locals per tal de visualitzar com serà un millor futur climàtic. Les obres seleccionades s’exposaran de manera emergent i s’uniran a #TheClimateCollection, un espai únic amb il·lustracions sobre el canvi climàtic, amb un enfoc en l’esperança i les solucions.⁠ A més, totes les obres es publicaran sota una llicència #CreativeCommons oberta i tots els activistes, les organitzacions sense ànim de lucre i els educadors de tot el món els podràn utilitzar en les seves futures campanyes.⁠

#ARTISTSFORCLIMATE x TEDxTarragona tindrà lloc els dies 6 i 7 de novembre al Circ Romà I la Torre del Pretori de Tarragona.
Hem preparat un complet programa per acompanyar els artistes en la seva creació durant el matí del dissabte 6 a partir de les 10.30 i durant tot el matí.
A partir de les 11.00 i fins les 13.00 anirem descobrint sis projectes reals i pròxims que ja estan ajudant a rebaixar l’impacte del canvi climàtic. Projectes que ens parlen sobre economia circular, agricultura regenerativa o mobilitat urbana per posar alguns exemples. Es tracta de Símbiosy, el Mas de Santa Creu, Tecnovelero, la Cooperativa de La Fatarella, Can Pipirimosca i Al Camp Residu Zero. Tots ells projectes ben pròxims i que podrem conèixer de primera mà aquest dissabte matí.
Tot plegat anirà acompanyat de l’ambientació musical de DJ Poppy, l’alter ego de Laia Marín, qui desplegarà una sessió musical sota el nom “Session for climate”.
Les obres resultants d’aquest intens sprint les explicarem en una emissió en directe que realitzarem el diumenge 7 a partir de les 14.00. Atents a les nostres xarxes!
Un cap de setmana ple de música, entrevistes i moltes idees per compartir.

I els 7 artistes de l’SPRINTx TEDxTarragona són…

Namibia Coronado

Namibia Coronado

Il·lustradora en continu aprenentatge

Nascuda a Santa Coloma de Gramenet, des de petita ja li agradava dibuixar.
Il·lustrar literatura infantil és la seva gran passió. La Namibia s’inspira en l’essència de les coses, especialment en la de les flors i plantes. Les observa, les entén i les plasma amb una força i una personalitat úniques. A més, no deixa mai d’investigar per aconseguir noves textures que sorprenguin l’espectador.

Alba Domingo

Alba Domingo

Traductora d’idees

Nascuda a Riudoms on actualment també resideix. Li agrada treballar amb projectes de diversos àmbits com el publicitari, l’editorial i la premsa.
Il·lustradora freelance, tallerista, docent associada a la UOC i cofundadora del col·lectiu Càmbium; l’Alba sempre es sorprèn buscant una idea per traduir-la en imatge.

Edu Polo Bosch

Edu Polo Bosch

L’il•lustrador de la cultura popular

L’Edu va néixer a Tarragona, va estudiar Arquitectura a la URV i de mica en mica, allò que sempre havia estat el seu hobby -dibuixar- es va anar convertint en una feina cada cop més exigent. Ha treballat en projectes d’arquitectura, de disseny i d’il·lustració, sempre col·laborant amb iniciatives d’àmbit local, especialment amb aquelles vinculades a la cultura popular -món en que es troba totalment immers-

Dani Pena

Dani Pena

Dissenyador gràfic/web & il•lustrador

Nascut a Tarragona, ciutat on viu actualment, en Dani porta treballant com a dissenyador gràfic més d’onze anys i es declara dibuixant des que té memòria.
Al 2017 va finalitzar el CFGS de Gràfica Interactiva a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona i des d’aquell moment es va endinsar, també, al món web.

Pepe Serra

Pepe Serra

Il•lustrant arreu del món

Tarragoní, il·lustrador, enginyer tècnic industrial i llicenciat en Publicitat i RRPP.
Treballa com a il·lustrador editorial, col·laborant amb diaris i revistes d’arreu del món, il·lustrant portades i articles d’opinió. Des de fa anys, també es dedica a la docència impartint classes d’il·lustració a l’Escola Superior de Disseny  (ESDi – Universitat Ramon Llull) i com a professor de disseny gràfic a Barcelona per al departament d’educació.

MiljanaTosic

MiljanaTosic

Dissenyadora d’històries visuals

Originària de Sèrbia, es va traslladar a Espanya al 2009. La Miljana és directora d’art I una apassionada buscadora de la bellesa i el sentit de les coses. Ha fundat un estudide disseny, Mimology, mitjançant el qual les seves idees es fan realitat i exploren connexions arreu del món a través de projectes multidisciplinaris.

Manuel Moranta

Manuel Moranta

Director creatiu i poeta visual

Nascut a Tarragona, Llicenciat en Dret i creador de “dibujofrases”, aforismes en els quals la paraula cedeix la meitat del seu país al dibuix. En Manuel utilitza aquest gènere per explicar idees universals a partir de coses insignificants. Ha publicat dos llibres de poesia visual i treballa en un projecte de recerca artística sobre l’habitar. Actualment compagina la seva feina com a director creatiu per agències amb la docència en escoles de disseny i creativitat i la seva propia activitat artística.

I els 6 projectes reals que us presentarem…

Anna Lluís Gavaldà

Anna Lluís Gavaldà

L’Anna és cofundadora i sòcia de Símbiosy, una empresa de consultoria especialitzada en economia circular. Utilitzen la simbiosi industrial per fer un ús eficient dels recursos sobrants fomentant la innovació i el desenvolupament econòmic sostenible.

Isidre Solé

Isidre Solé

L’Isidre és un pagès compromès, consultor inquiet i pare enamorat. A Mas de Santa Creu, ha engegat, junt amb la seva família, un projecte d’agricultura ecològica i regenerativa.

Javier Lavernia

Javier Lavernia

A Tecnovelero, junt a un equip de talent local, en Javier està desenvolupant el primer vehicle elèctric made in Tarragona totalment alineat amb els models futurs de mobilitat urbana de les ciutats

Andreu Rius

Andreu Rius

L’Andreu és president de la cooperativa La Fatarella, on desenvolupa un projecte d’instal·lació fotovoltaica de consum compartir per als socis.

Pere Vidal

Pere Vidal

En Pere dirigeix Can Pipirimosca, una granja de permacultura sense ànim de lucre, a més de participar en múltiples moviments per la pau i projectes comunitaris locals.

AL CAMP RESIDU ZERO

AL CAMP RESIDU ZERO

Es tracta d’una associació  mediambiental que vol aconseguir espais verds i urbans lliures de brossa i residus i promoure un estic de vida sostenible i respectuós amb el planeta.

Com accedir-hi?

 Per accedir-hi només cal treure l’entrada al Circ Romà a la seva taquilla. Entrada per Rambla Vella, 2.

Les obres dels Artistes

Partner destacat

BBVA

Partners

Col·laboradors

Eventalista
Juan Segovia
mediaframe
Fabroker
Fabroker
Fabroker