fbpx

#ARTISTFORCLIMATE

#ARTISTFORCLIMATE és l’SPRINT x TEDxTarragona i és la nostra segona participació de TEDCountdown.

TEDCountdown  és una iniciativa de TED per accelerar les solucions en la lluita contra el canvi climàtic, fent que les idees es transformin en solucions.

Entre elles, la promoció de l’art en directe amb obres sobre el canvi climàtic, amb una visió esperançadora. I aquest any ens han convidat a participar-hi, juntament amb TEDxKuwaitCity, TEDxJohannesburg, TEDxClermont, TEDxVicenza, TEDxHuangpu, TEDxSouthCentral, TEDxLauWomen, TEDxYouth@Maydan, TEDxSurat,TEDxGuatemalaCity,TEDxBucamaranga i TEDxSeoul.

Col·laborem amb un SPRINT, #artistsforclimate, coordinat per Fine Acts , un estudi global creatiu per l’impacte social. Es tracta d’una trobada creativa on 7 artistes desenvoluparan les seves obres visuals durant 48 hores.

L’objectiu és involucrar als artistes locals per tal de visualitzar com serà un millor futur climàtic. Les obres seleccionades s’exposaran de manera emergent i s’uniran a #TheClimateCollection, un espai únic amb il·lustracions sobre el canvi climàtic, amb un enfoc en l’esperança i les solucions.⁠

A més, totes les obres es publicaran sota una llicència #CreativeCommons oberta i tots els activistes, les organitzacions sense ànim de lucre i els educadors de tot el món els podràn utilitzar en les seves futures campanyes.⁠

#ARTISTSFORCLIMATE x TEDxTarragona tindrà lloc els dies 13 i 14 de gener.

Hem preparat un complet programa per acompanyar els artistes en la seva creació durant el matí del dissabte 13 al Mercat Central de Tarragona a partir de les 10.30 i durant tot el matí.

Les obres resultants d’aquest intens sprint les mostrarem al nostre perfil d’Instagram el diumenge 14 a partir de les 14.00.

Atents a les nostres xarxes!

I els 7 artistes de l’SPRINTx TEDxTarragona són…

Namibia Coronado

Namibia Coronado

Il·lustradora en continu aprenentatge

Nascuda a Santa Coloma de Gramenet, des de petita ja li agradava dibuixar.
Il·lustrar literatura infantil és la seva gran passió. La Namibia s’inspira en l’essència de les coses, especialment en la de les flors i plantes. Les observa, les entén i les plasma amb una força i una personalitat úniques. A més, no deixa mai d’investigar per aconseguir noves textures que sorprenguin l’espectador.

Alba Domingo

Alba Domingo

Traductora d’idees

Nascuda a Riudoms on actualment també resideix. Li agrada treballar amb projectes de diversos àmbits com el publicitari, l’editorial i la premsa.
Il·lustradora freelance, tallerista, docent associada a la UOC i cofundadora del col·lectiu Càmbium; l’Alba sempre es sorprèn buscant una idea per traduir-la en imatge.

Alba Da Virgi

Alba Da Virgi

Inspirada per la natura
Creativa i directora d’art de professió i artista d’ànima.

Se sent de costa, però alhora per ella les muntanyes són casa, així que la podeu trobar dibuixant a la platja o a dalt d’una roca.

Vegana pel planeta i la vida que l’habita.

Dani Pena

Dani Pena

Dissenyador gràfic/web & il•lustrador

Nascut a Tarragona, ciutat on viu actualment, en Dani porta treballant com a dissenyador gràfic més d’onze anys i es declara dibuixant des que té memòria.
Al 2017 va finalitzar el CFGS de Gràfica Interactiva a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona i des d’aquell moment es va endinsar, també, al món web.

Pepe Serra

Pepe Serra

Il•lustrant arreu del món

Tarragoní, il·lustrador, enginyer tècnic industrial i llicenciat en Publicitat i RRPP.
Treballa com a il·lustrador editorial, col·laborant amb diaris i revistes d’arreu del món, il·lustrant portades i articles d’opinió. Des de fa anys, també es dedica a la docència impartint classes d’il·lustració a l’Escola Superior de Disseny  (ESDi – Universitat Ramon Llull) i com a professor de disseny gràfic a Barcelona per al departament d’educació.

MiljanaTosic

MiljanaTosic

Dissenyadora d’històries visuals

Originària de Sèrbia, es va traslladar a Espanya al 2009. La Miljana és directora d’art I una apassionada buscadora de la bellesa i el sentit de les coses. Ha fundat un estudide disseny, Mimology, mitjançant el qual les seves idees es fan realitat i exploren connexions arreu del món a través de projectes multidisciplinaris.

Manuel Moranta

Manuel Moranta

Director creatiu i poeta visual

Nascut a Tarragona, Llicenciat en Dret i creador de “dibujofrases”, aforismes en els quals la paraula cedeix la meitat del seu país al dibuix. En Manuel utilitza aquest gènere per explicar idees universals a partir de coses insignificants. Ha publicat dos llibres de poesia visual i treballa en un projecte de recerca artística sobre l’habitar. Actualment compagina la seva feina com a director creatiu per agències amb la docència en escoles de disseny i creativitat i la seva propia activitat artística.

Partner destacat

BBVA

Partners

Juan Segovia
Reial Serveis Gràfics
mediaframe

Media partners