Aquest any amb motiu de la celebració dels 5 anys, el TEDxTarragona se celebrarà en dissabte i inclourà activitats com tallers i trobades networking al matí, que s’afegiran a les característiques xerrades que es duran a terme a la tarda.

La setmana passada la Sala Trono Armanyà va acollir la Première del TEDxTarragona que aquest any arriba a la 5a edició. Per celebrar-ho, la presentació va estrenar un nou format, el periodista Enric Company va ser l’encarregat de conduir l’acte en format “late show” i vam comptar amb la participació de la cantautora Maria Jacobs. Per l’escenari també van anar passant membres de l’equip TEDxTarragona per desgranar-nos els detalls de la nova edició que se celebrarà el 18 de maig. 

El tema central sobre el que girarà l’esdeveniment tarragoní és ‘Batecs’. Durant la tarda del dissabte pujaran a l’escenari del Palau de Congressos de Tarragona: 

Neus Roig, tarragonina i doctora en Ciències Humanes i Socials, ha realitzat la seva tesis doctoral sobre els més de 300.000 «nadons robats» a Espanya. 

Ramon Gras, investigador a Harvard en innovació urbana, ha analitzat els 50 districtes més innovadors d’Estats Units per poder identificar els factors que fan alliberar el potencial de persones i col·lectius. 

Beatriz Muñoz, bloguera especialitzada en l’educació amb el mètode Montessori (www.tigriteando.com)

Lluís Miquel Hurtado, periodista tarragoní, especialitzat en el periodisme internacional, treballa des de països com Turquia, Iran i Síria per a diversos mitjans de comunicació.

Sani Ladan, camerunès, activista per la defensa dels Drets Humans, especialment en el camp de les migracions. 

Antonio de la Orza, funcionari de presons a la vegada que poeta i filòsof, aproparà la realitat de les presons. 

Laia Barbarà, enginyera i MBA amb el focus en la relació Ciutats i clima, defensa recolzar la transició cap a una societat sostenible i fer un canvi positiu en el món a través de la tecnologia i l’empoderament. 

Miguel Angel Hurtado, metge i activista denunciant dels abusos sexuals a Montserrat.

Marta Roqueta, Analista de gènere i periodista. Fundadora i editora de la revista digital Zena, sobre cultura popular amb perspectiva de gènere.

A més, també hi participaran tres alumnes de les escoles que formen part dels TED-Ed Clubs. Les Carmelites, els col·legis Sant Pau i Sant Sebastià de Els Pallaresos han creat petits grups que s’autoorganitzen per, aprofitant la metodologia de TED, ajudar els infants i joves a identificar els seus interessos i passions per aprofundir en una idea que val la pena i finalment preparar la seva xerrada. Tres d’ells també participaran al TEDxTarragona.

Durant el matí s’han programat tallers de petit format amb oradors de les edicions anteriors que es realitzaran al Seminari. Hi participaran: Sara Pérez, enòloga i biòloga; Joaquín Ruiz de Arbulo, catedràtic en arqueologia; Irene Montiel, especialista en cyberbulling i Mª Jesús Comellas, mestre. 

Els tallers es realitzaran simultàniament i acabaran amb un dinar networking que aplegarà oradors, equip, sponsors i els participants.

Les entrades es posaran a la venda properament a un preu de 40 euros pel dia sencer amb dinar inclòs i 20 euros per assistir a les xerrades de la tarda. Com a novetat, els menors de 25 anys i els majors de 65 anys podran gaudir d’un descompte del 50%.

Recordeu que aquest és un projecte sense ànim de lucre on ningú dels qui puja a l’escenari de TEDxTarragona ni els organitzadors cobra per fer-ho, així doncs tots els ingressos de les entrades es destinen a la producció de l’esdeveniment.

Tota la informació al web: www.tedxtarragona.com