Conseqüència positiva

Edició 2015

Conseqüència positiva

Edició 2015

Conseqüència: es diu d’allò que segueix necessàriament alguna cosa, resultat necessari d’un fet.

Positiva: Bona i favorable.

Estem tips de sentir males notícies, de veure com darrerament les coses han canviat i sovint amb un impacte negatiu en la vida de tots plegats. I també estem convençuts que per modificar el nostre entorn més inmediat cal acció, moviment, compromís. Necessitem inspirar-nos, fer un pas enrera per fer-ne dos endavant. Ara és el moment de la reflexió però sobretot de l’acció. Necessitem crear, innovar, fer, canviar. Però també ho hem de fer en la bona direcció, aquella que ens porta conseqüències positives.

I d’això va aquest TEDx, de gent inspiradora que ha fet les coses de forma diferent. Que ha plantat cara i té quelcom a transmetre, quelcom que ens faci una mica millors. Conèixer les experiències d’altres persones pot ser molt enriquidor, transformador.

Aquest TEDxPlaçadelFòrum no et deixarà indiferent, segur.

 

Reviu les conferències!

<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/oQTJ0N62mDY?list=PLsRNoUx8w3rPl5sHAl8-UdB2UT_diYIdX" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segueix-nos

Aquests són alguns dels conferenciants que participaran en el proper TEDxPlaçadelFòrum 2015 – conseqüència positiva. Estigueu ben atents perquè durant els pròxims dies seguirem publicant en aquesta mateixa pàgina els noms de tots aquells que ens ajudaran a fer aquest esdeveniment una realitat el proper 27 de febrer:

Cecília BofarullCecília Bofarull. Empresària al davant de Domo-A i dissenyadora; projectes seus han guanyat tres dels prestigiosos premis Laus de disseny.  És una persona inquieta i emprenedora, membre de la junta directiva de l’ADG-FAD Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d’Art i anteriorment d’AIJEC. Un 14 de gener la vida li va fer un gir inesperat i a Cecília li van detectar un tumor, un càncer al pit. Però com ella mateixa explica el càncer li va canviar la cara però no l’esperit. De la seva experiència s’ha fet un curmetratge: “366 dies”.

Magí SeritjolMagí Seritjol. Director i impulsor del Festival Tarraco Viva des de 1999. D’ell han arribat a dir que a les venes no porta sang sinó divulgació. Ha participat en nombrosos esdeveniments relacionats amb la cultura i l’entreteniment: Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, Festivals de Teatre de Salou, Jornadas de Teatro Contemporáneo de Madrid, Festivals de Tarragona….  Va dirigir la comissió de suport a la candidatura de Tarragona Patrimoni Mundial i actualment és el responsable del servei de difusió del Museu d’Història de Tarragona. Com a responsable d’aquest servei va ser el creador i és actualment el coordinador de les jornades Tàrraco Viva.

Manel Muntada. Especialista en desenvolupament organitzatiu i gestió del canvi, és un consultor atípic. Manel integra el dubte en els projectes, convertint-los així no en una finalitat sinó en un mitjà per l’aprenentatge i la transformació. Expert en gestió del coneixement, desenvolupament organitzatiu i gestió del canvi. Actualment desenvolupa la seva tasca de consultor com a director de la marca professional [cumClavis].

Marcel Gorgori. Periodista i escriptor, ha desenvolupat molta part de la seva carrera entre la ràdio i la televisió. Com a presentador destaca el seu pas per programes com “En clau de vi”, però també la seva contribució en d’altres com “Un tomb per la vida”, “L’indret de la memòria” o “Per molts anys”. Gran apassionat de la gastronomia i de l’òpera a parts iguals, ha escrit diferents llibres relacionats amb l’òpera i sobre vi amb el sommelier Josep Roca.

Roser AmillsRoser Amills. Periodista i escriptora mallorquina resident a Barcelona. La podem trobar a la premsa, a la ràdio i televisió i entre els seus llibres. És col·laboradora habitual del programa “Les mil i una nits” de Catalunya Ràdio, participa en el programa “Vespre” de TVE2 i coordina el blog de La Vanguardia “Inspiración digital”. Els seus darrers llibres (n’ha publicat 20…) “Fes bondat” i “M’agrada el sexe” no han deixat indiferent a ningú, reivindicant la comunicació sense tabús, la naturalitat i la llibertat individual. Roser és una gran defensora de la creativitat i una persona amb una gran curiositat.

Sara PérezSara Pérez. Enòloga i biòloga. Gran apassionada del món del vi des del seu celler La Universal juntament amb la seva parella, en René Barbier, treballa per un projecte molt singular. No es conformen amb fer vins i comercialitzar-los, estan duent a terme un important esforç per fer vi en clau de sostenibilitat. Des d’una vinya amb terra granític de sauló, àcida i molt pobre en matèria orgànica estan realitzant un increïble treball de recuperació i equilibri. En definitiva, el seu és un projecte empresarial i vital amb l’objectiu de deixar una petjada emocional, no material.

Sor Lucía Caram. Monja dominica contemplativa, el seu dia a dia està entre la vida claustral, l’oració, l’estudi amb l’activitat social més compromesa. Directe i activa, no dubta en atacar la classe política quan cal per posar-se al costat dels més desafavorits. Va promoure el Grup de diàleg interreligiós de Manresa, el projecte MOSAIC relacionat amb la salut mental i la Fundació Rosa Oriol. Aquesta fundació dona de menjar cada dia a més de 1.500 persones. Autora dels llibres Mi claustro es el mundo y A Dios rogando.

Toni Puig. Creador de la mítica revista Ajoblanco, especialista en gestió cultural i va estar des de l’inici del primer ajuntament democràtic de Barcelona participant activament en el primer redisseny de la ciutat. Li apassiona lo públic, els ciutadans i la creativitat. La seva vida és un desafiament constant. Va ser professor per reinventar l’escola activa als anys setanta. Als anys vuitanta amb l’estrena de la democràcia va entrar a l’Ajuntament de Barcelona com a dissenyador i gestor en temes de joves, associacions, comunicació, educació, cultura i benestar, entre d’altres, estant sempre de la mà dels ciutadans. És professor de màrqueting a ESADE i al INAP. Professor, conferenciant i assessor en temes públics i creatius. Apassionat de la música clàssica, la bellesa, les ciutats, els amics, el silenci, llegir i jubilat i pensar per compartir. Ara, tot i estar jubilat assegura no voler parar-se, el públic creatiu és la seva vida.

Xavier Pirla. Tot i ser Enginyer Superior per l’Escola de Camins, Canals i Ports de Barcelona és conferenciant, formador i un referent a nivell mundial de la Programació Neurolingüística, especialitzat en tècniques de persuasió. La seva experiència com a consultor i formador el va portar a investigar i desenvolupar models basats en la pedagogia de la Neurolingüística i el va sensibilitzar sobre la importància de la comunicació per a potenciar el canvi a les organitzacions. Al 2007 crea Talent Institut, una referència en el món de la PNL professional i la formació en competències comunicatives. Sens dubte és un gran comunicador. És també autor del llibre ‘El arte de conseguir lo imposible’.

Els TEDx són esdeveniments que s’organitzen sense ànim de lucre pel que cal la col·laboració de patrocinadors i col·laboradors. El TEDx Plaça del Fòrum 2015 és possible gràcies a:

 

Patrocinadors:

Col·laboradors:

Aquesta edició 2015 serà la del primer TEDx que es realitza a la ciutat de Tarragona. Vols treure’n una conseqüència positiva?

Allò que fem modifica d’una forma o una altra la nostra realitat. Si volem conseqüències diferents hem de fer accions diferents. 

T’hi apuntes?

 Lloc: Auditori de la Diputació de Tarragona Pere Martell, 2 – Tarragona

Data i hora: Divendres, 27 de febrer de 2015 De 16.00h a 20.00h

Preu: 15 €

Inscripcions: Venda d’entrades a partir del 13 de febrer