Després d’alguns mesos de preparació ara ja us podem confirmar que definitivament s’ha engegat el primer TED-Ed Club a Tarragona de la mà del Col·legi Mare de Déu del Carme. Fa uns dies va arribar la confirmació per part de TED en què es certificava que la proposta d’aquest col•legi era acceptada en el prestigiós programa per institucions educatives TED-Ed Club. Aquesta és una gran notícia per Tarragona, sens dubte. No cal dir que estem molt i molt contents i des d’aquí els enviem una gran felicitació i tot el nostre suport. Felicitats!

Aprofitem l’oportunitat per convidar a altres col·legis o instituts de Tarragona que es vulguin sumar a aquest engrescador projecte. Comptaran amb el suport de l’equip i organització de TEDxTarragona en aquesta aventura, un projecte que pot marcar la diferència en la vida de molts infants i adolescents. Envieu-nos un correu electrònic a hola@tedxtarragona.com i us informarem del projecte amb molt de gust.

Què són els TED-Ed Clubs?

Per nosaltres aquest és un dels projectes més apassionants i de més impacte de TED. El programa dels TED-Ed Clubs dona suport a estudiants d’entre 8 i 18 anys a descobrir, explorar i presentar les seves idees més importants en forma de curtes xerrades a l’estil TED.

En aquests Clubs (que en realitat són petites comunitats de fins a 50 alumnes) els estudiants treballen en equip per descobrir i desenvolupar idees creatives i potents. Són liderats per algun membre del professorat o per algun company que assumeixi el rol. Aquesta persona i tot el Club reben suport per part de TED amb metodologia i materials que els ajudin a inspirar-se i convertir-se en persones clau en el seu futur.

El producte de la seva feina són xerrades al pur estil TED (centrades en una sola idea i amb discurs directe que convida a l’acció), xerrades que es presenten a la seva comunitat en el format i espai que ells mateixos decideixen. Les xerrades es publiquen al canal de Youtube on podreu trobar moltíssimes xerrades brutals!

TED-Ed Weekend