Irene Montiel
Irene Montiel

Connect@ts, però amb qui?

Coneixes l’aplicació de moda que fan servir els teus fills? ¿I els riscos associats?
Amb aquest taller descobriràs que la millor eina de prevenció en les xarxes socials és la pròpia capacitat per gestionar els contactes i aprendràs a establir mesures de seguretat i prevenció de situacions no desitjades. Parlarem de riscos i conseqüències i també de grooming, sexting i ciberacós.

La Irene Montiel es va llicenciar en psicología i en criminología a la Universidad de Valencia i està especialitzada en psicologia jurídica. És una apassionada de la docència i la investigació en l’àmbit de la victimologia, la ciberpsicologia i la ciberdelinqüència. A més, ha participat en numerosos congressos i jornades nacionals i internacionales. En les seves principals publicacions s’ha centrat en fenòmens socials que afecten en el benestar dels menors, com ara l’abús sexual infantil, la cibervictimització i les conductes de risc a través d’Internet.
Fa més de 40 anys es van iniciar els primers estudis sobre assetjament escolar. Avui ha adquirit una nova dimensió, la virtual o cibernètica. El ciberassetjament té les seves pròpies regles, temps i llocs. Un fenomen social la dinàmica es manté pel comportament del grup, però només el grup és capaç de trencar aquesta dinàmica.