fbpx
Marc Castellnou
Marc Castellnou

Viure amb el foc: el cas de l'anella verda de Tarragona

El canvi climàtic que ja tenim aquí ens obligarà a viure amb el foc, amb el risc d’incendi en regions com la nostra. Així que en cas d’incendi forestal els equips d’extinció hauran de prendre decisions en les que per salvar una part del territori potser se n’haurà de sacrificar una altra.
Partint de la realitat urbanística de Tarragona analitzarem el cas de l’Anella Verda i posarem en pràctica la innovadora metodologia de treball oberta i participativa en la presa de decisions. Metodologia, creada a Catalunya, que en els darrers anys s’ha posat en pràctica en diferents regions del món com, per exemple, Califòrnia, el Regne Unit o Catalunya.

De forma participativa tothom que vingui aprendrà a mirar els incendis integrant el risc que representen i conviure-hi enlloc de només tenir-ne por. En podrem extreure lliçons sobre com afrontar els problemes que ens superen.

Actualment és Inspector del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya i Analista en cap dels GRAF. Compagina la seva activitat professional amb les classes a la Universitat de Lleida i és President del Patronat de la Fundació Pau Costa. Va ser premiat el 2015 amb el Safety Award per la IAWF (International Association of Wildlland Fire) als USA. Ha col·laborat en la creació d’equips d’anàlisi d’incendi forestal a Espanya, Portugal, França i Regne Unit.