fbpx

El 17 de juny arriba la
9a edició del TEDxTarragona.

L’esdeveniment anual de les idees que val la pena difondre.

On: teatre Tarragona
Quan: 17/06 obrim portes a les 16:00 i comencem a les 16:30
Les entrades no estan numerades, vine amb temps per triar la teva butaca.

Què és TEDxTarragona?

TEDx significa “esdeveniment TED organitzat localment”. Pel que fa a Tarragona, no cal que t’ho expliquem, oi? Exacte! Vol dir que el celebrem a la nostra ciutat!

Cada any, els voluntaris treballem motivats per oferir-te xerrades des duna visió singular. Aquesta vegada parlarem de les tendències i les innovacions que estan modelant la nostra realitat.

El nostre objectiu és difondre idees que transformin el món des de la nostra comunitat.

TEDxTarragona 2023: Eclosions

Aquesta vegada mirem endavant, cap al futur. Que el passat ja el tenim tots molt vist.
El 17 de juny analitzarem en perspectiva els canvis que vindran i que encara són només percepcions.
El TEDxTarragona “Eclosions” l’hem dividit en dos blocs de xerrades enfocades al planeta i a la humanitat. Ens centrem en les persones i en l’hàbitat que ens envolta.

Planeta:

Parlarem de l’agricultura sostenible i de la creativitat, de les noves formes de crear energia i de la politització de l’espai. Com ens adaptarem als canvis? Com podem aconseguir que del coneixement neixin eines que transformin la nostra realitat d’avui?

Humanitat:

 Aprofundirem en temes com la intel·ligència artificial i la seva aplicació en la nostra vida quotidiana, la capacitat col·laborativa com a font d’inspiració i l’impacte de la planificació estratègica per a assolir els objectius.

Al TEDxTarragona Eclosionsexposarem idees que val la pena transformar en accions. 

Perquè el futur mereix que el visquem junts.

Reserva ja la teva entrada i vine el 17 de juny a experimentar tot el que t’hem preparat.

Qui parlarà?

Joan Anton Català

Joan Anton Català

L’astronomia i l’astrofísica en paraules que entendràs.

Potser has escoltat en Joan Anton a Catalunya Ràdio al programa de divulgació setmanal La Terra és plana” o participant a El Suplement”. En totes les seves col·laboracions en els mitjans de comunicació parla de la ciència de manera senzilla per acostar-la al gran públic.

És pioner en utilitzar l’astronomia i lespai com a elements inspiradors i facilitadors de discussions i formacions en l’àmbit de lempresa. 

Ha escrit Retrats d’un univers sorprenent”, Projecte Galileu”, 100 qüestions sobre l’univers”, entre altres llibres. 

És divulgador científic professional, Màster en Astronomia i Astrofísica per la Universitat Internacional de València i llicenciat en Ciències Químiques, especialitat en química quàntica, per la Universitat de Barcelona.

Ernest Mas Barrabeig

Ernest Mas Barrabeig

Intercropping: quan una flor autòctona millora els cultius.

LErnest és cambrilenc de sempre i pagès des de la infància. Té una visió clara cap a un futur millor, tant en l’àmbit agrícola com en el planetari. 

Ha canviat el model dagricultura dins i fora del territori amb Verdcamp Fruits. Codirigeix amb els seus cosins aquesta empresa familiar hortofructícola. 

Gràcies a la seva tasca ha guanyat els premis Pita per la innovació agroalimentària, el premi a millor productor sostenible d’Espanya pel BBVA i el Celler de Can Roca, i ha sigut finalista dels European Bee Awards. 

Amb un màster en agricultura ecològica de la Universitat de Barcelona, Ernest busca solucions sostenibles per a la producció d’aliments més sans i més respectuosos amb el planeta. 

Sílvia Llop

Sílvia Llop

L’amor pot ser un gran nyap. O tot el contrari.

La Sílvia és més feliç que mai des que va trobar el seu veritable propòsit: treballar amb persones que busquen l’amor per crear relacions de parella que valguin la pena.

Abans d’això, va treballar en àrees ben diferents com el màrqueting, l’atenció al client, l’escriptura creativa i la psicoteràpia infantil. Aquest camí l’ha portat fins on és avui i l’ha enriquit personalment i professionalment. 

Amb una graduació en psicologia per la Universitat de Barcelona i un màster en Programació Neurolingüística (PNL), Sílvia és membre de la Federació Internacional de Coaching i Mentoring.  

Creu que, recuperant el control de les teves emocions, pots reforçar l’amor propi i triar millor les teves parelles.

 Es considera una psicòloga de l’amor que es fa moltes preguntes i sempre està buscant respostes.

Eleonora Viezzer

Eleonora Viezzer

El sant grial de la crisi climàtica: la fusió com a solució.

L’Eleonora és científica i treballa en el camp de la fusió nuclear. Segons ella, amb els àtoms que hi caben en una cullereta de cafè podríem produir la mateixa energia que si creméssim un estadi de futbol ple de carbó. 

La seva recerca sobre l’energia de fusió té com a objectiu resoldre la crisi energètica global i lluitar contra el canvi climàtic. Potser et sona perquè va guanyar el premi Princesa de Girona Investigació Científica 2022 per la seva tasca. 

És autora de més de 200 publicacions i cofundadora i codirectora del grup Plasma Science and Fusion Technology. 

Doctora en Física per la Universitat Ludwig-Maximilian de Munich i l’Institut Max Planck de Física de Plasma, Alemanya el 2013. Actualment, és professora titular a la Universitat de Sevilla.

 

Javier Recuenco

Javier Recuenco

Quan tot va bé, optimitza; quan tot va malament, sigues creatiu

El Javier és un exemple de com una persona pot aplicar els seus coneixements en la resolució de problemes en diferents àmbits empresarials i com això pot tenir un impacte important en la societat.

Ha fundat les empreses Singular Solving i Singular Targeting, on aplica la personotècnia per a ajudar les empreses a superar obstacles. 

El pots llegir als seus llibres Personalización” i El pequeño libro de la Filosofía Estoica”. També el pots escoltar als programes de pòdcasts Heavy Mental” i Nada que ganar”. 

És professor en diverses institucions, incloent-hi la IUM, UNIR, CUNEF, IE, ISEM, ESIC, ISDI, INESDI, UTEL i EDAP. Ha exercit com a director acadèmic del Seminari i el Màster de Resolució de Problemes Complexos a la UNIR (Universitat de la Rioja). També ha sigut membre del Claustre dIntel·ligència Artificial de la mateixa universitat.

 

Montserrat Vilà

Montserrat Vilà

Aconseguir ser al 1% mundial d’investigadors més influents i passar-s’ho bé és possible.

A la Montserrat l’apassiona la conservació de la natura. Segons diuen està dins de l’1% de les investigadores mundials més influents en l’àrea de lEcologia.

Es dedica a analitzar els impactes que generen la introducció i lexpansió de les espècies exòtiques. Com afecten aquestes invasions a la biodiversitat, els serveis ecosistèmics i el benestar humà?

Ha escrit més de 210 articles científics, 40 capítols de llibre i té 7 llibres editats. Divulga el seu coneixement en diferents mitjans de comunicació, tant per al públic general com per a diferents col·lectius professionals. 

És doctora en Ciències per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un postdoctorat a la Universitat de Califòrnia a Berkeley. Ha exercit de professora en diferents institucions, com la UAB o la Estación  Biológica de Doñana (EBD-CSIC). Actualment és professora associada de la Universidad de Sevilla i professora del Programa de Doctorat de la Universidad Pablo de Olavide.

Xavier Domingo

Xavier Domingo

Resiliència i intel·ligència artificial: la clau per a millorar el futur a través de la tecnologia.

Abans que sortís ChatGPT, el Xavier ja en parlava, de la inteligència artificial. Fa vint anys que  promou l’anàlisi de dades com a eina per millorar els processos empresarials.

Xavier ha contribuït en diversos projectes de recerca, incloent-hi FRONTIER, IMPETUS, NEBULOUS, FIWARE4WATER, VITIGEOSS, SESAME, REVAMP i SIM4NEXUS. El seu treball s’ha centrat en la transferència de la tecnologia i la seva aplicació pràctica en el sector privat. 

La seva especialitat inclou l’ús de tecnologies de la Indústria 4.0, IoT i analítica de dades per al desenvolupament de solucions innovadores. 

Xavier és Diplomat en Estudis Avançats (DEA) en Intel·ligència Artificial per la Universitat de Lleida (UdL) i Enginyer en Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). També és professor associat al Departament d’Enginyeria Informàtica i Disseny Digital (DEIDD) de la Universitat de Lleida (UdL) i col·laborador de ESADE. Actualment, dirigeix Applied Artificial Intelligence (AAI) al Centre Tecnològic Eurecat.

Cecilia Tham

Cecilia Tham

Acostar la tecnologia a totes les persones com a propòsit de vida.

La Cecilia és una futurista i emprenedora en sèrie amb 5 xerrades TEDx a les espatlles. Treballa en la intersecció de l’emprenedoria, la tecnologia, la ciència i el disseny des de Futurity Systems, lempresa que ha fundat i de la qual n’és CEO. 

Es centra en resoldre problemes socials, dalimentació, deconomia urbana i de desigualtats de gènere i racials. Té facilitat per a anticipar-se a les tendències futures gràcies a la seva capacitat dintegrar la tecnologia a la nostra vida. 

Pots llegir-la en publicacions com “Hackable Cities” o els seus llibres “The Future of Business”, “Future Vision 2020” i “The New Barcelona Post-Covid”.  

És graduada en biologia de la Universitat Emory i té un màster darquitectura de Harvard. A més, ha sigut membre del consell assessor del Programa Mundial d’Aliments de les Nacions Unides X (WFPX), el Banc Interamericà de Desenvolupament i el govern de la ciutat de Barcelona.

Andrea Grau

De l’ànima a les notes: la connexió entre la música new pop i la vida quotidiana.

L’Andrea t’arribarà al cor perquè a través de la música newpop explica històries que connecten amb la intensitat amb la qual vivim la vida de ben joves. Amb la veu transmet sentiments que s’entrelliguen amb la delicadesa del seu estil.

Des d’una perspectiva real, profunda i sincera, descriu situacions que segurament tu també has viscut. A través de les notes i la lletra posa nom a sentiments que potser mai no t’havies adonat que existien.

Actualment, juntament amb la banda d’intèrprets que l’acompanya, interpreta versions i cançons originals que ella mateixa ha compost. Qui sap si el dia del TEDxTarragona estrenarà una nova cançó?

Paula Sànchez

Dir-ho tot sense paraules, tancant la boca i movent el cos.

Paula Sánchez és una explosió de potència i versatilitat en moviment.
T’envoltarà amb la seva presència a l’escenari i és molt probable que vulguis aixecar-te de la cadira per moure’t amb ella. Et transmetrà sentiments que ni les paraules arriben a explicar.

Amb una determinació indestructible, Paula és capaç de conquerir tots els reptes que se li presenten. En el món de la dansa, Paula és sinònim de fisicalitat i domini tècnic. Ha fet seva la tècnica i l’ha adaptat al seu cos fusionant la dansa contemporània amb els estils més urbans.

Formada a Tarragona i passant per Barcelona ha format part de companyia jove Free Bodies, dirigida per Nico Ricchini i Nadine Gerspacher. Allí va tenir l’oportunitat de treballar amb prestigiosos coreògrafs com Danae & Dionysios, Lali Aygüade, Lisard & Clementine, Nadine Geaspacher, Jonathan Sánchez, Nico Monaco i Nico Ricchini.

És artista km. 0. Des del 2015 fins a l’actualitat, Paula crea i interpreta amb la companyia La Im.Perfecta dansa, on ha participat en projectes locals de ressò internacional. A més, des de 2021, també treballa amb les companyies Skin Signals i Omnia Vanitas, a Barcelona.

Paula Sánchez és més que una ballarina talentosa, és una artista que redefineix els límits de l’expressió a través de la dansa. Amb cada passa i cada gest, transmet la seva autenticitat i la seva essència única.

Des del 2020 que portem això de les idees que val la pena difondre una mica més enllà.

És per això que la nostra voluntària, Laia Altadill, farà arribar el missatge traduint-lo a la llengua de signes en català. Interpretarà totes les xerrades perquè no et perdis res de res.

Idees que han fet eclosió en anteriors TEDxTarragona

Preguntes freqüents

 

Tens alguna pregunta? Mira aquí que potser en trobes la resposta.

Quan i on se celebra el TEDxTarragona 2023?

El 17 de juny al Teatre Tarragona. 

Com puc assistir a TEDxTarragona Eclosions?

Aquesta és fàcil. Compres lentrada aquí. Quan les entrades estiguin esgotades o quan encara no estiguin disponibles, aquest accés quedarà desactivat. L’accés a les entrades d’aquest any s’obrirà el 19/05/2023.

Quant costa l’entrada del TEDxTarragona?

Aquest any el preu és de 25 euros l’entrada general i 15 euros l’entrada a preu reduït.

Tindràs preu reduït si ets: aturat, major de 65 anys, menor de 25 anys o pertanys a una família nombrosa o monoparental.

És important que sàpigues que no pagues perquè nosaltres guanyem diners, eh? Tots els diners que recollim amb la venda d’entrades els destinem a la producció de l’esdeveniment. Cap membre de l’organització, orador, o artista cobra per participar al TEDxTarragona.

I, de fet, necessitem l’ajut d’empreses i organitzacions col·laboradores per finançar totes les despeses. Si vols patrocinar-nos, escriu-nos.

Qui parlarà a TEDxTarragona?

Tens la informació dels oradors aquí. Tot el que et cal saber de l’esdeveniment ho rebràs uns dies abans a l’email que ens has donat quan has comprat l’entrada. 

Ja saps que la sorpresa és part dels TEDx, així que no t’ho explicarem tot. Tu només cal que vinguis, la resta és cosa nostra.

Puc venir amb la meva parella / amic / company de treball?

És clar, només ho has d’indicar en el moment d’adquirir les teves entrades. 

Tingues en compte que les entrades no són numerades, el que significa que pots seure on vulguis. Per això et recomanem vindre amb temps i així podràs triar. 

També és important que indiquis en la inscripció les dades de cada participant, així cadascú tindrà la seva pròpia entrada.

 

Puc cancel•lar la meva entrada després d’haver-la comprat?

Si has pagat l’entrada i decideixes no assistir-hi, pots cedir-la a una altra persona, però no podràs demanar un retorn de l’import.

Puc cedir la meva entrada a una altra persona?

Si necessites cedir l’entrada a algú altre no hi ha cap problema. Ho pots fer a través de la plataforma de venda d’entrades que utilitzem, Enterticket, i té un cost de gestió de 0’5€.

Com puc fer d’orador a TEDxTarragona Eclosions?

Ja ho tenim tot tancat per aquesta edició, però si tens alguna idea, escriu-nos i ho valorarem per a properes edicions.

 

Quan es farà la premiere?

Ja sabem que ho estaves esperant, però aquest any ens hem centrat molt en l’esdeveniment del dia 17 i hem decidit no fer premiere. No et preocupis, tenim moltes sorpreses preparades. Si et vols assabentar de tot subscriu-te a la newsletter aquí.

 

Partner

Agraïts és poc: aquesta gent és qui fa possible el TEDxTarragona 2023.

PARTNER PRINCIPAL

BBVA

Col·laboradors

Juan Segovia
Juan Segovia
Eventalista
mediaframe
Extrapolar
Fabroker

Vine a la 9a edició de TEDxTarragona

 

El 17 de juny de 2023 celebrem “Eclosions”.
Parlarem d’idees que val la pena convertir en realitat.
Reserva la teva entrada i acompanya’ns.