La vuitena edició del TEDxTarragona ja és aquí i arriba amb tota la intenció de recuperar l’essència de les TED Talks en un espai adient, molt local i, sobretot, amb la intimitat que necessitem per connectar amb tota la nostra comunitat. que ens permeti connectar, de nou, amb la nostra comunitat, en la seva totalitat.
En aquest sentit, hem dissenyat un event de mig dia, amb dos blocs de xerrades, continguts, TED Talks i música.
De nou un TEDx a Tarragona amb el més pur ambient i esperit que ens mou: difondre idees que valen la pena. 

Ens veurem el proper 21 de Maig de 2022 per la tarda.

Horari

16:00h Apertura de portes
16:30h Inici
18:40h Descans

20:45h Finalització

 

Nota: els horaris de descans i finalització són aproximats i poden patir lleugers canvis.

Entrades

El tema d’aquesta edició: Hemisferis

La nostra ment, un dels grans enigmes de tots els temps. Una dualitat contínua. 


La coneixem tant i, alhora, tan poc. Dividida en la lògica, la part conscient, la inconscient i la subconscient, la ment defineix qui som, com pensem, funcionem i actuem.


El tema central d’aquesta edició són aquests HEMISFERIS, antagònics i connectats. Dos hemisferis que mouen el món, el dret, on neix la part més creativa, i l’esquerre, on predomina la racionalitat. Com una gran metàfora que divideix els nostres mons.


En aquesta edició parlarem d’idees que mouen el món, de ments que inspiren i que són inspirades. Farem una immersió profunda dins del motor creador de totes les idees. Esteu preparats?

L’espai és el Teatre Tarragona

El Teatre Tarragona és un espai emblemàtic de la història de la cultura de Tarragona i està situat al bell mig de la Rambla Nova de la nostra ciutat.

Les entrades no estan numerades però sí separades per zones: Platea baixa, Platea Alta i Amfiteatre. Per tant, et suggerim que com més aviat millor reservis la teva entrada.

 

 

Els oradors d’Hemisferis

Ana Oliveras

Ana Oliveras

esports

Llicenciada en Comunicació i pionera al sector de l’esport electrònic. A Internet és coneguda com a aNouCi té una trajectòria de més de 20 anys dins del sector. Els inicis professionals van ser competint i paral·lelament treballant a Nintendo. Va crear el club d’esport electrònic Atlantis, que posteriorment es va fusionar amb Baskonia. Ha arribat a ser la directora dels tornejos nacionals ESL a escala global, i aquest darrer any i mig ha llançat al mercat el projecte Squarebox, un centre de formació per professionalitzar el sector de l’esport electrònic, els videojocs i l’entreteniment digital.

Cerca involucrar-se  en projectes que hi puguin tenir un impacte per parlar i evangelitzar les noves generacions, perquè es trobin un espai cada cop més preparat, segur i professional.

Idioma : Castellà

André Vanyi-Robin

André Vanyi-Robin

Llicenciat en Ciències Polítiques per la State University of New York i màster en Business Administration. És fundador i CEO de Nozama, empresa que va fundar a Londres el 2019 i on va llençar el producte anomenat Plastiks.io,un mercat que utilitza un enfocament de contracte intel·ligent (Blockchain) per fusionar dues indústries multimilionàries: NFT i reciclatge.El 2005 va cofundar i va llançar al mercat Bestv®, empresa líder en programari push VoD i Datacasting per a la televisió. Anteriorment, va ser fundador i CEO de Visualcom, Inc.,una consultora de comerç electrònic i principal proveïdora d’Internet per a empreses de l’Amèrica llatina.

Idioma:Castellà

Elena Muñoz

Elena Muñoz

Doctora en Psicologia i neuropsicòloga clínica. Va estudiar a la Universitat Complutense de Madrid i actualment és professora titular i vicedegana de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya.

Al llarg de la seva carrera ha compaginat docència, investigació i pràctica clínica, ha format part de diferents equips i entorns científics i acadèmics, tant espanyols com  estrangers.

La recerca que duu a terme està centrada en l’estudi de les bases neurals dels processos cognitius, les alteracions i recuperacions que tenen mitjançant tècniques d’estimulació cerebral no invasives, fonamentalment l’estimulació magnètica transcranial i l’estimulació elèctrica transcranial.

Idioma: Castellà

Jordi Duch

Jordi Duch

Enginyer en Informàtica, màster en TIC i doctor en Física. És expert en l’aplicació pràctica de les noves tecnologies en diferents àmbits de coneixement, com la salut, el periodisme o l’esport.

Actualment és professor al Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV, on investiga sobre els sistemes complexos, i fa servir models matemàtics i computacionals per estudiar el comportament humà.

Idioma: Català

 

Nazareth Castellanos

Nazareth Castellanos

Llicenciada en Física Teòrica i doctora en Neurociència per la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Madrid. Ha treballat al Centre de Tecnologia Biomèdica de la Universitat Complutense i Politècnica de Madrid, a l’Institut Max Planck de Frankfurt, al King’sCollege de Londres i en l’actualitat dirigeix ​​la investigació de la càtedra extraordinària de Mindfulness i Ciències Cognitives de la Universitat Complutense de Madrid. A més, és divulgadora i comunicadora científica,autora dels llibres Alicia i el cervell meravellós (infantil), El mirall del cervell i Neurociència del cos.

 Idioma: Castellà

Oriol Grau

Oriol Grau

Actor i director de teatre, ràdio i televisió. S’inicia professionalment a Tarragona compaginant els estudis de teatre i música amb la feina de cantant d’orquestra. Autor i director del Col·lectiu de Teatre Necessari Trono Villegas, i impulsor de la Sala Trono. És mestre del Ball de Dames i Vells de Tarragona. Ha treballat per El Terrat de Produccions, SL, on va codirigir la sèrie Plats Bruts, entre d’altres col·laboracions.Ha estat cap de Programes d’Entreteniment de TV3.Des del 2003 és professor associat a la Universitat Rovira i Virgili, amb l’assignatura de Comunicació No Verbal i Expressió Corporal.

Idioma: Català

Sandra González-Bailón

Sandra González-Bailón

Doctora en Sociologia per la Universitat d’Oxford, actualment és professora a la Universitat de Pensilvània. Va marxar de Barcelona ara fa vint anys buscant respostes a la pregunta de com les tecnologies digitals fomenten (o no) el canvi social. Des d’aleshores, les seves preguntes s’han multiplicat.

És autora del llibre Decoding the Social World (MIT Press, 2017) i editora de l’Oxford Handbook of Networked Communication (Oxford University Press, 2020). Ha publicat àmpliament sobre l’impacte informatiu i mobilitzador de les xarxes de comunicació i els algoritmes que les governen.

Idioma: Català

Susana Martinez-Conde

Susana Martinez-Conde

Neurocientífica, autora i catedràtica de la State University of New York. Organitza anualment el concurs “Best Illusion of theYear”, que va inspirar els llibres més recents, Champions of illusion. El primer llibre que va publicar, el bestseller Els enganys de la ment, va rebre el Premi Prisma al millor llibre científic de l’any, i va aparèixer en nombrosos programes com “Redesign My Brain” a National Geographic Channel, “Head Games” a Discovery Channel, i “The World According” de Jeff Goldblum a Disney Channel, entre d’altres. Escriu la columna “Il·lusions” per a Scientific American Mind i per a Ment i Cerebro, també a York Times, New Scientist, American Scientist… I ha publicat més de cent articles acadèmics a les revistes científiques més prestigioses com Nature, Nature Neuroscience, Neuron, i Proceedings of the National Academy of Science.

Idioma: Castellà

Amb l’actuació de la Ellas Music Band

Foto: Juan Segovia

Integrants del grup: Lyubomira Stoycheva de Bulgària (violí), María González Romero d’Argentina (harmònica i guitarra), Marta Lewko de Polònia (guitarra, tambura i percussions).

Tenim un repertori variat i abastem diferents estils (balcànica, jazz, blues, rock, folk, cançó pròpia).

Som un trio musical format per tres dones de diferents països, residents a Catalunya des de fa molts anys. A través de la nostra música transmetem que les arrels que portem uneixen totes les cultures. El nostre repertori està basat en diferents estils tradicionals, buscant la riquesa que parteix de la seva fusió, respectant les seves particularitats i alhora, fent que aquesta sinergia es reflecteixi en el nostre caràcter propi.

Estem convençudes que la música que fem aconsegueix transmetre l’essència dels diferents orígens culturals per obtenir-ne una fusió integradora. Per això mostrem músiques balcàniques, catalanes, d’Amèrica Llatina, afroamericanes, passant per diferents estils musicals. A més de versions de cançons conegudes i tradicionals, presentem les nostres pròpies composicions. Per tant, ens adaptem fàcilment a diferents tipus d´esdeveniments. La nostra experiència com a banda ens ha portat per diferents països com Bulgària, Turquia, Hongria, etc. Hem estat incorporats als cartells de nombrosos festivals musicals. L’experiència ha estat molt positiva, tant de públic com a nivell personal i ja hem estat contractades per a nous esdeveniments musicals i gires.

La nostra vocació i raó de ser, tant com a músiques i com a dones, ens genera una energia que volem compartir amb totes les persones que entenen que la música és un art integrador cultural i espiritual.

https://www.instagram.com/ellasmusicband/

Entrades

Partner destacat

BBVA

Partners

Col·laboradors

Juan Segovia
mediaframe
Eventalista
Fabroker
Fabroker
Extrapolar

Localització

Teatre Tarragona