
Edició 2016
No hi ha un sol camí, són molts els camins. No hi ha una única forma de fer les coses, són moltes les opcions. Volem ajudar a reflexionar sobre la importància de l’esperit crític davant el pensament únic, sobre les diferents alternatives que cal cercar a cada pas del camí lluny de la simplificació de les idees.
Reviu les conferències!
Javier Creus. Considerat un dels estrategues i pensadors més innovadors sobre economia col·laborativa, els models de negoci oberts i P2P, la innovació ciutadana i la societat xarxa. És autor de l’informe @pentagrowth sobre les palanques del creixement exponencial. Javier Creus és cofundador de l’espai multidisciplinar @kubik i de la incubadora d’empreses Digital Mood. És autor del llibre “No Somos Hormigas” (Mondadori, 2011).
Marc Castellnou. Actualment és Inspector del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya i Analista en cap dels GRAF. Compagina la seva activitat professional amb les classes a la Universitat de Lleida i és President del Patronat de la Fundació Pau Costa. Va ser premiat el 2015 amb el Safety Award per la IAWF (International Association of Wildlland Fire) als USA. Ha col·laborat en la creació d’equips d’anàlisi d’incendi forestal a Espanya, Portugal, França i Regne Unit.
Mireia Pons. Després d’un període de formació de dos anys en col·laboració amb la Fundació Catalana de la Síndrome de Down va aconseguir incorporar-se a la plantilla del Parlament de Catalunya. Actualment dóna suport al Departament de Serveis Educatius del Parlament de Catalunya i col·labora en el nou projecte integrador del Gimnàstic de Tarragona, Nàstic Genuine.
Muriel Palma. Mestra de Primària especialitzada en el Mètode Montessori per la Association Montessori Internationale (AMI), va entrar al món de l’educació atreta per aquesta forma diferent de construir l’aprenentatge. Després de treballar com a mestra Montessori a Zürich (Suïssa), col·labora actualment en formacions Montessori per a mestras/es tant al nostre país com a l’estranger amb la voluntat d’ajudar a implementar aquest mètode a un ampli ventall del món educatiu.
Odile Fernández. Metge especialista en atenció primària, té un postgrau en medicina preventiva. Odile és autora dels best-seller internacionals “Mis recetas anticáncer” i “Mis recetas de cocina anticàncer“. La seva és una història de supervivència del càncer a través del tractament però també d’un canvi d’hàbits i d’estil de vida. Vindrà a parlar-nos de com l’alimentació pot complementar la pràctica de la medicina oncològica convencional.
Olivier Schulbaum. Actualment vicepresident de la Fundación Goteo i fundador de la plataforma de crowdfunding cívic Goteo.org, internacionalment reconeguda per The Guardian o Stanford Social Innovation Review per la seva aposta singular en potenciar projectes cívics, culturals, educatius, tecnològics, emprenedors, ecològics i socials des de valors de transparència i beneficis per tota la societat.
Samuel Sánchez. World-class innovator specialized in nano-robots, Samuel (PhD Chemistry, UAB, 2008) is the Group Leader at the Max Planck Institute for Intelligent Systems (Stuttgart, Germany) and ICREA Research Professor at the Institute for Bioengineering of Catalonia (IBEC) in Barcelona. Samuel has received several awards as the Guinness World Record® 2010 for smallest jet engine or the MIT TR35 as “Innovator of the year under 35” Spanish edition 2014 among others. He has published more than 90 scientific papers with about 3100 citations and presented about 100 invited talks.
Sandra Lomas. És responsable en l’àmbit de la comunicació i reenginyeria de processos a la Subdirecció General d’Ordenació i Desenvolupament Professional del Departament de Salut. El seu camp de treball és la definició i implementació de solucions de govern obert i estratègies de comunicació basades en la innovació i el treball extensiu de les TiC. Membre de la Xarxa d’Innovació Pública (XiP), organització establerta per empleats públics amb l’objectiu de contribuir a la innovació pública sobre els principis d’obertura i transparència mitjançant les TiC.
Xavier Lozano. Músic especialitzat en aeròfons tradicionals ha col.laborat amb gran varietat de músics i projectes, des de Lluís Llach a Gerard Quintana passant per la Fura dels Baus, entre moltíssims altres. Ha estat presentador del programa d’educació musical “L’Atrapa-sons” del K3. Ha col·laborat en televisió amb TV3 (No me la/les puc treure del cap, Col.leccionistes, La Marató,…) i altres (El Hormiguero, Buenafuente, ADN Max…)
Xavier Marcet. President de Lead To Change, consultoria especialitzada en innovació estratègica amb seu a Espanya, Xile i els Estats Units. Anteriorment CEO en diferents empreses i consultor internacional especialitzat en estratègia, innovació i emprenedoria corporativa. Autor del llibre “Cosas que aprendemos después” i “Innovación Pública”. Col·laborador habitual del programa Economia i Empresa de Catalunya Informació.
FACILITACIÓ GRÀFICA
Carlotta Cataldi. Creadora i facilitadora visual.
Delphine Boghos. Creadora i facilitadora visual.
Des del TEDxPlaçadelFòrum estem creant un equip de gent com tu que vulgui ajudar-nos a aconseguir la màxima difusió per als vídeos de les nostres xerrades. Així que necessitem tenir-los transcrits i traduïts a tantes llengües com sigui possible. Si tens un nivell alt en alguna llengua i ets fan de TED, aquesta és la teva oportunitat de participar!!!
Per fer-ho estem organitzant una Marató de Traduccions per al 29 i 30 d’abril i constarà de dues parts: la transcripció en català dels vídeos es farà el divendres 29 d’abril de 2016 de 16:00 a 20:00 i la traducció a altres llengües el dissabte 30 d’abril de 2016 de 9:30 a 13:30. La Marató es realitzarà a les instal·lacions de Tarragona Impulsa.
Tenir subtítols en diferents llengues als vídeos consta de fet de diferents etapes. La primera és transcriure-ho a la llengua original, en la major part dels casos al català però altres també a l’anglès. A partir d’aquesta transcripció els vídeos poden ser subtitulats a qualsevol altre llengua a través de la comunitat de més de 15.000 voluntaris d’arreu del món.
Jo no tinc experiència en traducció ni en transcripció; puc participar?
Per tenir subtítols en els vídeos primer es prepara la transcripció. O sigui anar seguint el que s’hi diu i escriure-ho en la seva llengua original. Nosaltres t’ensenyarem a utilitzar l’eina que es fa servir per fer-ho però també aquells trucs i aspectes a tenir en compte per a que el teu treball tingui un alt nivell de qualitat. Tu només has de tenir un nivell alt de la llengua original del vídeo (català o anglès).
Quan la transcripció està completada una altra persona l’ha de revisar per comprovar que estigui tot correcte i, si és el cas, permetre que finalment s’aprovin i es publiquin a Youtube. Tant el nom de la persona que transcriu com el de qui la revisa apareixeran en els títols de crèdit del vídeo.
Per a les traduccions el procés és idèntic; en base a una transcripció es fa la traducció i una altra persona ho ha de revisar.
Sigui com sigui, nosaltres et formarem i et donarem les instruccions necessàries. Els voluntaris com tu que ens ajudin ho faran coordinats per Núria Estrada, OTP Language Coordinator de català i per membres de l’equip del TEDxPlaçadelFòrum.
Ens agradarà que formis part de la comunitat TEDxPlaçadelFòrum
Tots aquells que transcriviu o traduïu vídeos rebreu un Certificat de participació on constarà la vostra aportació a aquest projecte que, com sabeu, és sense ànim de lucre.
Però a més si transcriviu o traduïu com a mínim dos vídeos automàticament tindreu una plaça reservada per al TEDxPlaçadelFòrum 2016 com a part de la nostra comunitat.
D’acord!!! On ho farem??
Ho farem a les instal·lacions de Tarragona Impulsa, ubicades a l’edifici Tabacalera. Abans però necessitem que ens donis algunes dades sobre tu per organitzar la jornada de la forma més acurada possible. Rebràs confirmació nostra en uns dies amb tots els detalls, mentretant…moltes gràcies per participar!