fbpx

Les pantalles a judici

Una generació d’addictes a les pantalles digitals?

Arriba un nou TEDxTarragonaSalon i ho fa per reflexionar i conversar sobre el paper de les pantalles en la vida dels més joves.
Cada cop s’aixequen més veus d’alerta sobre la relació entre els més joves i les pantalles. L’arribada d’internet i els telèfons intel·ligents ens ha portat unes facilitats històriques per accedir al coneixement com mai abans havia passat. Però, a la vegada, ens fa plantejar-nos moltes preguntes sobre com ens hem de relacionar, especialment els més joves.

Moltes famílies entenen intuïtivament que les pantalles tenen un efecte negatiu en els nens i les nenes. O potser no hi ha cap raó per impedir l’ús del mòbil? Hi ha més avantatges que inconvenients? Com ho hem de gestionar des d’una perspectiva educativa?
Quin és el punt just d’equilibri?

Volem un debat constructiu

Al TEDxTarragonaSalon compartirem amb el nostre auditori algunes idees sobre com tot això afecta en la vida diària, tant familiar com educativa. Per fer-ho comptarem amb la participació del psicòleg i educador Jordi Bernabeu (professor associat del Grau d’Educació Social a la Universitat de Vic). Analitzarem què hi ha de cert al voltant de l’addicció tecnològica i des de quin enfoc constructiu podem aprofitar-nos de les oportunitats que l’accés a la tecnologia comporta. Per engegar la jornada veurem un vídeo TED sobre el tema i, tot seguit, donarem lloc al debat i la conversa amb en Jordi Bernabeu.

Analitzarem què hi ha de cert al voltant de l’addicció tecnològica i des de quin enfoc constructiu podem aprofitar-nos de les oportunitats que l’accés a la tecnologia comporta.

Jordi Bernabéu: psicòleg i educador

Actualment treballant de psicòleg i educador a @sobredrogues i @sobrepantalles (Ajuntament de Granollers). Està especialitzat en atenció d’adolescents i joves, sobretot pel que fa a la prevenció en el consum de drogues i usos 2.0 (internet, xarxes socials i d’altres pantalles).
També és professor associat del Grau d’Educació Social a la Universitat de Vic.

El programa previst

Començarem la jornada a les 19:00 hores i finalitzarem a les 21:00 hores. Per engegar veurem un vídeo TED relacionat amb el tema per després passar al debat i conversa amb en Jordi Bernabeu.

Aquest cop el TEDxTarragonaSalon es trasllada al Col·legi Carmelites de Tarragona (situat a Rovira i Virgili,2). Ells han engegat el primer TED-Ed Club a Tarragona en el marc d’un projecte que venim treballant amb diferents institucions educatives. Així que hem volgut aprofitar aquesta oportunitat per donar protagonisme als més joves amb la seva col·laboració.

Comprar entrades