Ahir mateix vam realitzar la Première d’aquesta edició 2017 amb tota la il·lusió del món. Aquesta serà la nostra tercera edició com a equip organitzador i ve carregada de novetats. Per poder-nos explicar millor aquesta vegada vam organitzat a la Casa Joan Miret una trobada amb persones que també formen part de la comunitat de TEDxTarragona. Amb molts nervis i moltes ganes esperàvem que arribés el dia per presentar en públic el TEDxTarragona, i hem de dir que la resposta ha estat magnífica! Moltes gràcies a tothom que vau destinar una estona per estar amb nosaltres!

Ha estat una gran experiència poder-vos presentar tota la feina que venim fent des de fa mesos i mostrar-vos quina forma va agafant aquest projecte que va començar ara ja fa tres anys. A continuació us expliquem les novetats més destacades que tot just ahir vam presentar:

Canvi de nom

Aquest viatge va començar com a TEDxPlaçadelFòrum ara fa tres anys. El nostre és un esdeveniment organitzat de forma independent sota una llicència TED i això marca una sèrie de condicionants. Un d’ells és que per portar el nom d’una capital de província l’equip organitzador ha de tenir experiència prèvia. I bé, fetes ja les dues primeres edicions ha arribat el moment de passar a TEDxTarragona.

Creiem que aquesta denominació ens connecta més clarament amb la nostra comunitat i amb allò que volem fer: difondre idees que valen la pena des de Tarragona i per Tarragona

Nous formats : TEDxTarragonaSalon

Aquest 2017 també volem tastar els format de TEDxTarragonaSalon, quelcom especial. En aquests tipus d’esdeveniments els temes tractats són molt més específics, no tan amplis com és habitual en un TEDx. Però la gran diferència és el fet que l’audiència pot participar, debatre, fer preguntes i opinar sobre el tema de la jornada.
Aquestes trobades acostumen a ser molt més curtes, al voltant de dues hores i se’n fan diverses al llarg de l’any. Això permet que la comunitat de TEDxTarragona segueixi connectada al llarg de l’any. 

Nosaltres aquest any realitzarem tres TEDxSalon, el primer serà aquest proper 31 de març a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a Tarragona. En aquest primer TEDxTarrragonaSalon el tema és “Urbanisme: passat, present i futur”. Volem reflexionar sobre el paper que l’urbanisme té a la vida dels ciutadans i com es configuren les ciutats. I per fer-ho comptarem amb tres experts que ens donaran la seva visió sobre l’urbanisme de Tarragona en passat, present i futur. Vindran a participar-hi els arquitectes tarragonins Carles Ferrer, Urbano Rifaterra i Saül Garreta.

Les entrades ja estan a la venda, podeu reservar la vostra plaça des d’ara mateix a la pàgina web.

Edició 2017: SHINE

Societats adormides, generacions sense rumb, projectes de vida aturats. El nostre futur més inmediat sembla estar en mans llunyanes i que encara ens l’han d’escriure. Vist així poca cosa més ens quedaria que l’acceptació i la resignació. Deixar-se anar en un continu de grisor i mediocritat. Com atrapats en el temps, en una contínua repetició de dies esperant que quelcom sigui capaç de trencar la cadena inexorable de fets.

La realitat, però, és tossuda. Aquí hi ha tant de talent com en qualsevol altre lloc i gent amb prou empenta com per engegar projectes brillants que valen la pena. La veritable definició del que som i volem ser només la podem fer nosaltres mateixos. Així que potser descobrirem que també la nostra mirada defineix la realitat que percebem.

Així doncs, diferents conferenciants aportaran la seva visió i experiència vital. Un d’ells, i potser el més conegut, serà l’expresident del FC Barcelona i exdiputat al Parlament de Catalunya, Joan Laporta. Altres conferenciants confirmats són l’Andrea Vilallonga (assessora d’imatge), Joaquín Ruiz de Arbulo (catedràtic d’Arqueologia de la URV), Maria Batet, (formadora d’emprenedors), Xavier Martí (investigador especialitzat en fenòmens electromagnètics) o Néstor Guerra (formador i emprenedor).

Shine

Micròfon per l’audiència
Aquesta edició obrirem el micròfon a l’audiència i fins a cinc persones disposaran de quatre minuts per presentar la seva idea SHINE a l’escenari de TEDxTarragona. Pròximament explicarem com fer-nos arribar les vostres idees i com us ajudarem a presentar-les, estigueu atents!

Entrades a la venda

Des d’ahir també estan disponibles les entrades per la edició 2017 que celebrarem el 12 de maig al Palau Firal i de Congressos de Tarragona. Aquest és un projecte sense ànim de lucre on ningú dels qui puja a l’escenari de TEDxTarragona ni els organitzadors cobra per fer-ho, així doncs tots els ingressos de les entrades es destinen a la producció de l’esdeveniment.  Les entrades tenen un preu de 20 €.

Premiere 2017