Aquest any hem volgut llançar un nou projecte i és obrir la possibilitat a tots vosaltres de ser oradors al TEDxTarragona. 

Fer una xerrada a un TEDx és quelcom molt exigent i perquè no admetre-ho, molt particular. A diferència de molts altres esdeveniments el que busquem són idees que valgui la pena difondre, no tan sols noms que enlluernin. Així que no et preocupis si no ets famós o ni tan sols popular o si no tens milers de seguidors a les xarxes (tot i que és possible que això canvii després del teu pas per TEDxTarragona!).

Durant aquests cinc anys el procés que hem seguit és el següent. Com saps celebrem TEDxTarragona al mes de maig. Doncs l’equip organitzador l’estiu abans ja decideix quin serà el tema de l’edició. En els darrers tres anys el tema ha estat Batecs, Què trameu i Shine. Per nosaltres el tema és molt i molt important, central. I és que al voltant d’aquest concepte construim tota l’experiència. Per suposat les xerrades han de respondre a aquest fil conductor. Però també els materials que entreguem, la samarreta oficial, les activitats o qualsevol altre element que estigui en contacte amb vosaltres, l’audiència. Ho aconseguirem més o menys, però treballem sota aquest principi des de molts mesos abans.

Un cop tenim el tema busquem quins són els àmbits des dels que es podria treballar. Cada any surten entre 30 i 40, no menys. Per suposat hi ha molts àmbits que poden ser recurrents com per exemple l’educació o la tecnologia. Però no ho és pas la línia argumental amb la que ho volem tocar, això depèn de l’enfoc que li vulguem donar a l’edició tenint en compte el que t’explicava abans. I com que ja saps que normalment fem entre 8 i 10 xerrades ens toca prioritzar i fer una tria que no és pas fàcil.

Finalment, i no abans, fem cerca activa de les persones que podrien desenvolupar això en forma de xerrada per expressar una idea. Una vegada localitzades comprovem la seva trajectòria, experiència en la matèria i altres aspectes. I és llavors quan convidem a la persona en qüestió a preparar la seva xerrada. Amb tot això aproximadament ens plantem a 5-6 mesos del dia D. Temps que dediquem a preparar a fons la xerrada des de l’equip d’oradors.

Bé, t’estaràs preguntant perquè tanta monserga. Doncs per assegurar que el que arriba a l’escenari té uns estàndards de qualitat mínims per un TEDx i per vetllar que la teva experiència sigui realment inspiradora i et sigui de valor. 
I és per això que fins ara no havíem obert mai la possibilitat a que l’audiència presentés les seves idees, ja veus que el procés té la seva complexitat.

Però per aquest 2020 hem adelantat tot el calendari de treball intern per permetre que les bones idees com la teva puguin arribar a l’escenari i no depengui només de la nostra capacitat de trobar-te. 

Arribats fins aquí, com pots fer per presentar la teva idea? Molt i molt fàcil, entra en aquesta pàgina i allà trobaràs tots els passos necessaris per fer-ho. Vinga, l’escenari del TEDxTarragona t’espera !!!!