Aquest dijous 16 de juliol a les 19:00 en el marc de #perlesidees farem una entrevista a Sani Ladan. Sani va ser orador de la darrera edició de TEDxTarragona el 2019 amb la seva xerrada “Lo que no vemos en el debate sobre la inmigración” i amb ell volem parlar de diferents temes.

Un d’ells és el moviment Black Lives Matter sorgit als Estats Units ja el 2013 però que en les darreres setmanes ha agafat molta força i visibilitat arran de l’assassinat de George Floyd a mans de la policia de Minneapolis el passat maig. Malgrat els riscos i les amenaces derivades de la COVID19 sota la crida #blacklivesmatter són nombroses les manifestacions que s’han vist als Estats Units però també en molts altres punts del planeta. El moviment ha tornat a agafar molta empenta en la lluita pels drets humans i la dignitat dels negres.

Però també parlarem de com s’ha viscut aquest moviment des de casa nostra i del racisme més proper que cada dia pateixen moltes persones.

Sani Ladan va arribar a Espanya el 2012 i ell mateix va ser internat al CIEs de Tarifa per entrar ilegalment després d’una travessa plena de penúries des de Camerun que va durar dos anys. Des de llavors ha lluitat per acomplir el seu somni, estudiar Relacions Internacionals a la Universitat de Loyola a Sevilla i actualment està fent les seves pràctiques al Consulat d’Espanya a Estrasburg.

La seva va ser la xerrada que va tancar la nostra darrera edició el 2019 i sens dubte va deixar una gran emprenta en l’audiència, aquí la pots recuperar.

Sani Ladan al seu pas per TEDxTarragona