Edició 2017

Shine

Societats adormides, generacions sense rumb, projectes de vida aturats. El nostre futur més immediat sembla estar en mans llunyanes que encara ens l’han d’escriure. Vist així, poca cosa més ens quedaria que l’acceptació i la resignació. Deixar-se anar en un continu de grisor i mediocritat. Com atrapats en el temps, en una contínua repetició de dies esperant que quelcom sigui capaç de trencar la cadena inexorable de fets. 

La realitat, però, és tossuda. Aquí hi ha tant de talent com en qualsevol altre lloc i gent amb prou empenta com per engegar projectes brillants que valen la pena. La veritable definició del que som i volem ser només la podem fer nosaltres mateixos. Així doncs, potser descobrirem que també la nostra mirada defineix la realitat que percebem.

El pròxim 12 de maig ens trobarem al Palau Firal i de Congressos per a aquest TEDxTarragona. Acompanyants per la impressionant paret de pedra, participarem d’una tarda en la que escoltarem idees que ens faran brillar i altres que ens ensenyaran una nova mirada.
Escoltarem persones que tenen grans idees que valen la pena, idees per fer-nos adonar de què és allò que és veritablement important. Idees que descobrirem de la mà de conferenciants i assistents.
Junts explorarem què som, què volem ser i què podem ser.

}

15:00 h Apertura de portes i acreditacions. Espai de descoberta.

16:00 h Inici TEDxTarragona 2017

20:30 h Finalització

 

Speakers 2017

Joan Laporta Estruch

Advocat i gestor esportiu

Joan Laporta és l’artífex d’un dels casos més destacats de transformació organitzacional, èxit empresarial i èxit esportiu. 

Nascut a Barcelona el 29 de juny del 1962, pare de tres fills, advocat i soci fundador de la firma Laporta & Arbós Advocats Associats, on exerceix des de fa 29 anys la seva professió asseorant en dret mercantil, dret fiscal, dret esportiu i gestió esportiva.

L’experiència adquirida com advocat i assessorant empreses i particulars, com a President del FCBarcelona (2003-2010), Diputat del Parlament de Catalunya (2010-2013) i Regidor de l’Ajuntament de Barcelona (2011-2015), han donat a Joan Laporta una visió amplia, els coneixements i la confiança necessaris per assessorar i afrontar tot tipus de situacions.

L’esmentada experiència i els coneixements que ha anat acumulant, també han generat interès en empreses, bancs, institucions públiques i privades per tal que imparteixi conferències sobre Lideratge i Gestió Esportiva arreu del món.

Durant els set anys que va presidir el Barça, el primer equip de futbol va assolir dues Lligues de Campions, quatre campionats de lliga, una copa del Rei, un Mundial de Clubs, una Supercopa d’Europa, tres Supercopes d’Espanya i tres copes de Catalunya, a més de molts altres èxits de les seccions professionals i no professionals de l’entitat així com de l’esport base. A més, les quatre seccions professionals del club (futbol, bàsquet, handbol i hoquei patins) van aconseguir proclamar-se campions d’Europa.

Per Joan Laporta la Masia és la fàbrica de somnis que fa el Barça esportiva i econòmicament viable i sostenible; la Masia com a cor del Barça.

Twitter

 

 

Maria Batet Rovirosa

Valors d’emprendre

Emprendre és practicar l’ofici de ser persona.

Educar el pensament creatiu dels nens i joves és ajudar-los a descobrir alternatives i possibilitats

Maria Batet Rovirosa (@mariabatetr) forma i entrena habilitats per emprendre projectes personals i de vida. Ha desenvolupat diferents metodologies per aprendre i ensenyar a emprendre. És mestra.

Té una llarga trajectòria professional en l’àmbit de l’educació per la creativitat i l’emprenedoria. Ha elaborat nombrosos recursos pedagògics en aquest àmbit. Ha escrit nombrosos llibres d’aquesta temàtica entre els quals destaquen “El valor d’emprendre. El futur és d’ells” coescrit amb Francesc Torralba i “Crear i fer ampolles. Eines per educar la creativitat” co escrit amb Franc Ponti i Enric Segarra. Ha creat una col·lecció de materials propis sota el nom “Aula emprenedora”

Cada any forma centenars de persones en l’àmbit de l’empresa i l’educació en habilitats creatives i emprenedores. Ha impartit formació per a docents en diferents universitats (Universitat de Barcelona, Universitat Internacional de Catalunya, Universitat de Vic, Universitat de Girona, Universitat de LLeida, Universitat Rovira i Virgili, Universidad de la Rioja). És col·laboradora habitual de la Fundació Trilema.

Conferenciant i formadora, col·labora en diferents diaris i blocs aportant articles educatius i sobre emprenedoria

Web

 

 

Andrea Vilallonga

Consultora d’imatge i comunicació

Al llarg dels més de 12 anys d’experiència ha desenvolupat una metodologia pròpia que aplica l’anàlisi i l’avaluació d’àrees específiques de la imatge, la identificació de les necessitats treballant exhaustivament en l’aplicació de solucions per crear una impressió duradora, el missatge i la comunicació adequada a l’objectiu dels individus o organitzacions.
Emprenedora crea la seva empresa en 2007 i en 2013 funda la seva escola d’imatge, on pot gaudir d’una altra de les seves passions, la docència i per això també imparteix classes a la UAB i UPF, a més de ponències a empreses de calibre internacional.
Una altra característica que la defineix és la comunicació, ja que la seva formació inicial és d’art dramàtic i col·labora habitualment amb diversos mitjans de comunicació com el programa A punt amb la 2 (TV2), caça-papallones (Divinity), El hormiguero (Antena 3) i programes de ràdio com Estat de Gràcia o El mati de Catalunya ràdio. Actualment té la secció setmanal #Inandout a l’avantguarda Digital. Positivitat, empatia i bon humor són les seves dades personals.

Web

 

 

Xavier Martí

Spintronics from nano to geo

Dr. Xavier Marti obtained a Phd in materials science in 2010 for his research work in spintronics. While working at UC Berkeley, he boosted IGSresearch in order to use spintronics-based technology from the nanoscale up to geophysics. The devices manufactured by IGSresearch are nowadays installed in numerous locations from South America to Eastern Europe. He is co-author of over 80 scientific publications cited over 1000 times, and holds patents either as co-inventor or co-owner. In 2013, he co-founded the incubator Penyalab at Universitat de Barcelona. He is enthusiastic about science dissemination and has engaged over 35,000 followers in the web page “Magnets Solve Problems”.

Web

 

 

Joaquín Ruiz de Arbulo

Catedràtic i investigador

Joaquín Ruiz de Arbulo (Tudela 1958) és catedràtic d’Arqueologia Clàssica a la Universitat Rovira i Virgili i també investigador de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica. Estudiós de l’urbanisme i l’arquitectura romanes des de la seva vessant arqueològica, econòmica i social. Ha investigat en profunditat les ciutats portuàries romanes d’Empúries i Tarragona i treballat en projectes de recerca a Roma, Ostia Antica i Pompeia. Col·laborador científic del festival internacional “Tarraco Viva” en les seves 17 edicions (1999-2015). Va ser col·laborador tècnic de la candidatura de Tarragona romana per a Patrimoni Mundial (1999/2000).

Web

 

 

Arantxa Sagardoy

Coreògrafa, ballarina i professora de dansa

Co-directora de la Companyia de dansa Sagardoy / Bravo Pla B, ha treballat en institucions com l’Òpera de París, el Circ del Sol, el Ballet de Xangai o Incidence Choreographyque. Al costat de Alfredo Bravo ha coreografiat per a la Companyia Nacional de dansa, el Ballet de Víctor Ullate, Ballet Nacional Xilè o la plataforma suïssa Tanz und kunts Königsfelden.

Com a mestra ha impartit classes de dansa clàssica i contemporània al Centre de dansa Víctor Ullate, al Festival Internacional de Portugal, Festival dance a Lille (França), el centre l’Orangerie Roissy en France (Paris) o al New York Summer dance international, entre d’altres.

Premi Lucius Annaeus Florus per la seva trajectòria artística.

Actualment co-dirigeix el Centre de dansa Sagardoy / Bravo Lanave a Tarragona.

 

 

María Saenz de Santa María

 Notària

Va néixer a Salamanca el 18 de juny de 1981, va estudiar dret amb màster en econòmiques a la Universitat Pontifícia de Comillas de l’any 1999 al 2004. També feu un màster de dret anglès a la London School of Economics de Londres l’any 2002. Així mateix va realitzar un màster de dret anglès especialitzat en dret de societats i de la contractació en l’any 2003 a la Universitat de Cambridge.

Posseeix el títol de First Certificate in English, el Certificate in Advanced English i el Certificate of Proficiency in English, de la Universitat de Cambridge tots ells.

Des de l’any 2011 exerceix com a notària a la ciutat de Tarragona.

L’any 2016 va fer una col·laboració en la publicació del llibre titulat “Régimes Matrimoniaux des Participation aux acquêts et autre mecanismes Participatifs entre Époux a Europe” amb l’article “Autonomy of Will for Married Couple in Spain”

Actualment col·labora en el bloc denominat “notaris en xarxa”.

 

 

 

Néstor Guerra

Emprenedor, mentor i professor

Actualment és CEO i cofundador de IEC, startup dedicada al desenvolupament de solucions per smart cities. Compatibilitza aquesta funció amb la de professor de Business Design & Lean Startup a l’Escola d’Organització Industrial EOI a Postgraus, MBAs i in-Company. També és Professor d’Innovació i Lean Startup a h2i Institute.

És un dels experts més reconeguts en l’àmbit d’emprenedoria Lean Startup. Has estat ponent en esdeveniments tan importants com TEDx, Expomanagement, Saló miEmprensa, ESL, StartupWeek, EBE … A més d’impartir formació, consultoria i mentoring sobre sobre innovació i Intraempreneduria usant enfocaments Lean Startup en companyies multinacionals com Repsol o Telefónica.

És també membre vocal del Comitè de Club Alumni d’EOI així com membre del Comitè de Lazarus de la Fundació Caixa Rural Castella-la Manxa. També ha estat mentor a programes com Startup NEXT Google for Entrepreneur, mentor a Samba Health, Startup Dragon, BStartup, Yuzz així com col·laboracions puntuals en un nombre important d’ acceleradors tant a Espanya com a Iberoamèrica. També és un dels responsables del programa Venture LaunchPad per a la creació de startups en els programes Màster i MBA a l’Escola d’Organització Industrial EOI.

Ha estat coautor del llibre: “Espanya Lean Startup. L’Estat De l’Art Del Emprenedoria Lean A Espanya “en les edicions 2013/2014/2015, així com d’autor de diversos articles a prestigioses revistes i blocs especialitzats en Lean Startup.

Néstor és Enginyer de Telecomunicació i Executive MBA. Becat en el programa d’innovació Imagini Creative Center a San Francisco i per la Babson College a Boston.

Més de deu anys d’experiència en el desenvolupament i gestió de negocis tecnològics de test i mesura per a defensa, espai i manufactura. Ha estat Director de Serveis Agilent Technologies EMG Spain durant quatre anys i premiat en projectes d’innovació a nivell europeu.

Algunes dels reconeixements que ha rebut en els últims anys:
-Beca per al programa Innovation & Entrepreneurship a Babson College. Boston. 2015.
-Millor Professor de l’Any EOI 2013-2014
-Millor Innovació Mundial a Agilent Technologies WCSS 2012.
-Beca per al programa Imagine Creative Center. Sant Francesc. 2011.
-Millor Projecte Emprenedor MBA EOI 2009-2010
-Millor Alumne de l’Any EOI 2009-2010

Web

 

 

Sponsors 2017

Partners 2017