fbpx

Fa molt temps que es ve cuinant la notícia i ja no podíem esperar més! Arriba TEDx a Tarragona: TEDxPlaçadelFòrum.

Com segurament ja coneixeu TED és un destacat esdeveniment anual sense ànim de lucre en el que participen des de 1984 alguns dels pensadors més destacats del planeta, convidats a compartir coneixement sobre allò que els apassiona. Les inicials TED signifiquen “Tecnologia, Entreteniment i Disseny”. Avui TED està obert a qualsevol disciplina d’interés general i creix per recolzar aquells qui amb les seves idees i projectes estan canviant el món. Idees que val la pena estendre arreu del món.

Amb aquest propòsit es van crear els TEDx, uns programes locals de conferències organitzades de forma independent, com és el cas del nostre TEDxPlaçadelFòrum. Precisament la “x” del nom significa que està organitzat localment, sempre sota la supervisió i indicacions de TED.

Tarragona és una ciutat connectada amb un passat que té les seves arrels fa més de 2.000 anys. Hem volgut connectar conceptualment aquest esdeveniment que ens parla del futur que arriba amb la identitat més profunda que portem dins nostre. Ja sabem que el qui no sap d’on ve, difícilment sap on va. La història de Tarragona està marcada profundament amb el pas dels Romans per la nostra ciutat, lloc on van deixar una emprenta inesborrable per anys que passin. Són nombroses les construccions i espais que els romans ens van deixar. I entre aquests espais per nosaltres en destaca un, el Fòrum Romà. El Fòrum es construí sobre mitjans del segle Idc i esdevingué el centre de la vida, el punt de trobada de la comunitat. El lloc on es despatxaven els assumptes locals, la gènesi de molts projectes. Però com qualsevol tarragoní sap l’actual emplaçament és la Plaça del Fòrum, un veritable punt de trobada a la Part Alta. Gairebé dos mil anys després qualsevol diumenge pel matí la vida envaeix l’espai i de nou el Fòrum és el centre de la comunitat.