fbpx 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Tens una idea?

Des de TEDxTarragona volem presentar xerrades amb idees que siguin inspiradores, potents i genuïnes. Si tens una idea que sigui clara, original, convincent i rellevant, volem sentir-la!!

Fer una xerrada a un TEDx és més exigent del que potser pot semblar a primera vista , així que deixa’ns ajudar-te explicant amb més detall com presentar la teva idea. Som-hi.

Què busquem?
Idees originals, les teves. Idees que ens puguin modificar un punt de vista, un paradigma. En definitiva un desig d’aportar alguna cosa nova a l’audiència.
Busquem idees locals amb aplicació global. Òbviament volem idees originals, les teves pròpies, no que ens presentis un tema que és interessant o del que en siguis un expert. Això és una gran base per poder preparar una TEDx Talk, tot i que el centre sempre és la idea que val la pena difondre. No hi ha cap limitació en la idea que presentis, l’únic que et demanem és que la teva idea s’encaixi dins el tema d’aquesta edició, “Qüestió de temps”. Abans de preparar-te, si vols saber quin és el secret d’una gran xerrada et suggerim que primer vegis el vídeo de Chris Anderson, director de TED, qui ho explica millor que ningú.

El tema de l’any vinent
Estructurem el TEDxTarragona entorn a un tema que estableix el marc de tota la jornada. En essència permet a l’audiència saber què poden esperar d’aquell dia. En aquesta propera edició el tema que hem triat és Qüestió de temps. De manera que la teva idea haurà de tractar un àmbit que estigui dins aquest tema. Si no és el cas et suggerim que esperis a una altra edició per maximitzar les teves possibilitats.

Què significa “Qüestio de temps?”
El canvi és inexorable, permanent i per tant ens acompanya tota la vida. Hi ha idees, tecnologies o tendències que saps que només és qüestió de temps que arribin a la teva vida, que t’afectin d’una forma o una altra.
Fins i tot quan mirem enrera ens adonem com érem de diferents fa un temps i com d’inevitable és que determinades coses passin. D’això i de com en el futur serem diferents en tants i tants temes volem reflexionar. Quina serà la propera tecnologia que ens arribarà? Què passarà amb el nostre medi ambient? La cultura la tindrem tant accessible i llunyana com ara? Quan hem començat a veure el món com ho fem ara? Seguirem utilitzant els vehicles com ho fem avui? L’educació dels fills, haurà de canviar? Aquestes són algunes de les preguntes per les que els nostres oradors buscaran resposta al TEDxTarragona 2020.

El que no busquem
Idees que exposin teories de tercers, o simplement descriptives. Tampoc considerarem idees que siguin pures còpies de xerrades TED o TEDx anteriors. Com et diem, volem descobrir les teves idees!
No acceptarem idees basades en pseudociència, ni tan sols les considerarem. Tampoc valorarem xerrades sobre psicologia positiva, autojauda o purament motivacionals.
En els teus arguments sempre hauràs d’utilitzar llenguatge científic i suportar els teus arguments en dades contrastables per la comunitat científica.
I recorda, en cap cas podràs promocionar el teu llibre, un projecte comercial o els teus serveis.

Com presentar la teva idea?
En vídeo.
El primer que has de saber és que busquem idees, no persones. Així que no necessitem que ens parlis al vídeo de tu o de la teva trajectòria. Una vegada el tinguis enregistrat puja’l a Youtube i deixa’l ocult.
El vídeo haurà de tindre una duració màxima d’un minut. Aquesta regla és important, no considerarem vídeos que ultrapassin aquest temps. Recorda, una idea es pot expressar en molt poc temps, si l’has de desenvolupar ja tindrem temps per fer-ho. Quan la tinguis pujada a Youtube entra aquí i envia’ns l’enllaç amb el vídeo OCULT, no cal que el facis públic. Aquí tens una ajuda sobre com fer-ho en cas que et calgui.

El termini per presentar la teva idea, sense excepcions, finalitza el 22 de desembre proper. 

A què et compromets?
Si la teva idea és seleccionada formarà part del programa oficial i per tant ha de seguir els principis i directrius de les TED Talks.La teva xerrada tindrà una duració sempre inferior als 18 minuts i en ella desenvoluparàs la teva idea original. Hauràs de seguir, igual que la resta d’oradors, el procés de curació de la teva idea. Per fer-ho se t’assignarà un coach que des del primer minut t’acompanyarà en cada pas.Imaginem que ja ho saps, només recordar-te que ni els oradors, ni els artistes ni els organitzadors cobren res per fer-ho. Tot ho fem des del voluntariat.